Penta

Penta begon in 1975, in het hart van Brianza. Door de jaren heen heeft de collectie alle kenmerken behouden die haar anders en dus exclusief maken: kwaliteit, elegantie, functionaliteit en briljante afstemming van materialen. Fundamenteel voor dit doel is de extreme specialisatie van de productie, de constante uitwisseling van knowhow met technici en ontwerpers en de strikte kwaliteitscontrole.


In de loop der jaren is de collectie ook geëvolueerd, waarbij alle kenmerken die haar anders en dus exclusief maken intact zijn gebleven: kwaliteit, elegantie, functionaliteit en briljante afstemming van materialen. Fundamenteel voor dit doel is de extreme specialisatie van de productie, de constante uitwisseling van knowhow met technici en ontwerpers en de strikte kwaliteitscontrole.

In 2014 is Penta overgenomen door Andrea Citterio, die een nieuwe stempel heeft gedrukt op de bedrijfsstructuur, en in de komende vier jaar het bedrijf leidt tot een groep.

Van 2017 tot eind 2018 verwierf en richtte de groep drie nieuwe bedrijven op: Penta Architectural voor technische verlichting, P custom voor verlichting op maat en Arredoluce Milano 1943, dat de heruitgave van de historische stukken ontworpen door de meesters beoogt. van het Italiaanse ontwerp.

Met deze vier bedrijven, elk uitstekend in hun vakgebied, bevestigt Penta nogmaals haar belangrijke rol in de verlichtingsmarkt, door allerlei soorten verlichtingsoplossingen aan te bieden.