...
LED vervangers hoogspoor blog

LED Vervangers

LED is de lichtbron van de toekomst. Wel hebben we een hele weg te gaan voordat we de licht kwaliteit hebben welke we nu gewent zijn.

Ontwikkelingen van LED.

Ontwikkelingen van de LED producten van Philips en bijvoorbeeld Xicato remoot fosfor modules zorgen er voor dat een hoop van de problematiek van LED wordt ondervangen. Hiermee kunnen professionele en kwalitatieve goede LED oplossingen worden gemaakt welke zorgen voor een prima alternatief voor de huidige lichtbronnen. Energie besparing welke nu daarmee kan worden gerealiseerd door LED te gebruiken is fenomenaal zonder in te hoeven leveren in licht kwaliteit. Ook al is het ook bij deze oplossingen altijd oppassen waaroe je LED producten inzet. Kijk goed uit wat je doet. Het effect kan zonder dat je wil tegenvallen.

 

Slechte LED.

Ik erger me aan de slechte kwaliteit LED producten welke ook de grote fabrikanten op de markt brengen welke ze voorstellen als alternatief voor de traditionele lichtbronnen. Veel van deze LED producten worden met veel geweld op de markt gebracht om uiteindelijk een op een als vervanger te worden gebruikt voor de gloeilamp en de halogeen lamp. Het zijn LED producten die in onze huidige lampen moeten worden gezet.
Veel van deze LED oplossingen welke een op een in onze huidige lampen passen voldoen helemaal niet.

Meest voorkomende klachten.

De meest voorkomende klachten van dit soort LED producten zijn:

  • De LED lamp heeft een verkeerde licht kleur
  • De licht uitstraling is veel anders
  • Er komt veel minder licht uit de LED lichtbron dan gedacht
  • De LED lamp kan niet gedimd worden
  • De kleuren onder een LED lamp komen anders over
  • De levensduur van de LED wordt niet gehaald

Nieuwe armaturen.

Ik zie wel nieuwe armaturen ontstaan, en bestaande armaturen voor de fabrikanten worden aangepast een LED oplossingen welke zeer goed voldoen. Die wel de kwaliteit en uitstraling hebben welke we willen hebben.
Laten we stoppen met het op de markt zetten van die half bakken oplossingen en wachten tot dat we een goede oplossing hebben voor LED vervangers. Laten we nu vooral veel werken met die oplossingen welke wel goed voldoen en met de rest nog even wachten. De goede oplossingen komen er wel, daar ben ik van overtuigd. Maar laten we even geduld hebben.