licht aan de wand blog hoogspoor

Verlichting voor aan de wand is er in allerlei soorten en maten. Inbouw, opbouw, oriëntatieverlichting en noem maar op. Al die soorten verlichting hebben ook hun eigen wensen en eisen. Hieronder vind u een aantal tips waarop u moet letten bij het kiezen van uw armatuur.

Tip 1: Waarvoor gaat u het gebruiken?
Voordat u uw wandverlichting uitkiest is het belangrijk dat u bij u zelf nagaat waar u het voor nodig heeft. Tussen oriëntatieverlichting en sfeerverlichting zit namelijk een groot verschil. Ook is de lichtbron van groot belang, halogeen lampen geven warm licht wat te vergelijken is met de traditionele gloeilamp terwijl spaarlampen deze kleurtemperatuur vaak niet halen.

Tip 2: Maak gebruik van dimmers.
HOOGSPOOR adviseert u om dimmers te gebruiken als u wandverlichting installeert. U kunt uw verlichting dan namelijk gebruiken met een dubbele functie. Als u de dimmer vol open zet krijgt u werkverlichting waarbij u alles goed kunt zien. Krijgt u echter visite dan is het gezelliger om de verlichting terug te dimmen, de lichtkleur zal hierdoor warmer worden waardoor een aangename sfeer ontstaat.

Tip 3: Bepaal de juiste hoogte van uw wandverlichting
De hoogte waarop uw wandverlichting plaatst is erg belangrijk een uplighter moet u bijvoorbeeld niet te laag hangen waardoor u erin kunt kijken terwijl u televisie kijkt. De hoogte van wandverlichting is afhankelijk van het armatuur, en zijn dus niet exact vooraf vast te stellen.

Naast deze tips die als richtlijnen dienen is het zeer belangrijk dat u een goed advies krijgt over uw verlichting, elk verlichtingsarmatuur is namelijk weer anders.