Davide Groppi: aandacht voor detail

In de verlichtingsbranche zijn merken met een duidelijke eigen sfeer en eigen ontwerpen zeldzaam. Het kopiëren van succesvolle modellen gebeurt helaas op grote schaal. Zo niet bij Davide Groppi! Dit designmerk heeft een heel eigen designfilosofie en unieke ontwerpen. De verlichtingscollectie van Davide Groppi vormt een mooie aanvulling op de HOOGSPOOR-collectie.

De ontwerpfilosofie van Davide Groppi is duidelijk: het gaat om het licht, niet om de armatuur. Soberheid en minimalistisch design levert unieke ontwerpen op en de manier waarop het licht uit de armatuur komt is leidend. De armatuur is bij Davide Groppi vooral functioneel en moet het licht op de juiste manier verspreiden in de ruimte. De creatieve onafhankelijkheid van de ontwerpers met hun onconventionele denkwijze heeft geleid tot een heel eigen stijl van originele producten.

Davide Groppi Hashi

De naam Davide Groppi

Davide Groppi is de oprichter van dit designverlichtingsbedrijf dat naar hem is vernoemd. Ook dit past in de designfilosofie: geen poespas, het is wat het is. Zijn vader heeft hem geleerd om met reserveonderdelen, creativiteit en gevoel voor vorm, dingen te creëren waarbij het mechanische deel altijd belangrijk was. Samen bouwden ze bijvoorbeeld een flipperkast, een telegraaf-toestel en…een lamp. De liefde voor licht en verlichting is hem sindsdien blijven intrigeren en leidde uiteindelijk tot een succesvol bedrijf.

 

Unieke oplossingen

Een van de succesfactoren van het merk is de unieke oplossing voor veelvoorkomende problemen, waar wij tegenaan lopen bij het maken van een lichtadvies of lichtplan. Zo is de Neuro een hanglamp die je boven je tafel kunt hangen, zelfs als daar geen lichtpunt is. De Masai is een armatuur om een schilderij of foto te verlichten, ook als je geen goed lichtpunt in de buurt hebt. Maar er is meer! Zo bedachten ze het Endless systeem. Dit is een soort plakband of tape waarmee je een armatuur op de muur of plafond kunt plakken. Zo’n slimme oplossing, waarbij je licht kunt creëren op een plaats waar dat eigenlijk niet kan, is kenmerkend voor het merk Davide Groppi.

Designprijzen

Davide Groppi ontving vele prestigieuze prijzen. Voor de lamp Sampei een Edida Award (2011) en voor Neuro een Design Plus Award (2014). De ADI Compasso d’Oro Award wordt beschouwd als de oudste en meest prestigieuze erkenning voor design ter wereld. Davide Groppi won deze ADI Compasso d’Oro voor de Nulla- en Sampei-ontwerpen en kreeg in 2016 een vermelding op de ADI Erelijst voor de oplaadbare lamp TeTaTeT. Voor de nieuwe lamp Anima ontvingen ze in 2022 de AZ Award en de People’s Choice AZ Award.

Unieke collectie

Bij HOOGSPOOR laten we u graag kennismaken met enkele unieke ontwerpen van Davide Groppi. Zo is er bijvoorbeeld de Hashi, een uiterst minimalistische vloerlamp, en de Origine, een staande lamp voor binnen en buiten, met een lange dunne staaf die de muur verlicht. Hierbij moeten we ook de Sampei noemen, een minimalistisch vormgegeven staaf met een spot aan de bovenkant. Wij kunnen deze lamp leveren in een binnen- en buitenuitvoering tot wel 3660 cm hoog!
Kijk ook eens naar de Cathode. Deze designlamp zorgt voor prachtige verlichting boven uw tafelblad, net als de Cartesio hanglamp. Deze lijkt haast los te komen van het plafond. En ondanks dat de Chaindelier voor Davide Groppi een decoratief armatuur is, blijft het een eigen, minimalistische stijl. Om aan te geven dat ook de buitenverlichting unieke designverlichting is met veel, vermelden we nog de Belladinotte, een tuinspot die letterlijk opgaat in de tuin.

Davide Groppi in de showroom van HOOGSPOOR

In onze webshop kunt u een deel van de designverlichting online bekijken. Daarnaast hebben we een gedeelte van deze unieke verlichtingscollectie opgenomen in onze eigen showroom. Kom gerust een aantal lampen en lichtoplossingen zien en beleven!

Lichtplan

Wilt u weten hoe u deze armaturen kunt toepassen in de praktijk? Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw persoonlijke lichtadvies? Bij HOOGSPOOR hebben we een unieke manier van werken voor het maken van een lichtplan. We zijn gewend om klanten te adviseren door ons in te leven in onze klanten. Wij kijken niet alleen naar wat mooi is, maar vooral ook naar de invloed van het licht op de ruimte en hoe je deze optimaal gebruikt. Zoekt u alleen een mooie lamp? Dan kunnen we u op de website en in de showroom goed en professioneel van dienst zijn.

Davide Groppi logo