Moooi

Sinds april 2001 wordt de wereld geïnspireerd en verleid door Moooi. Het bedrijf ontstond in Amsterdam en het doel was om designliefhebbers te verleiden en inspireren op het gebied van design. De oprichters Marcel Wanders en Casper Vissers besloten om de al bestaande merknaam Wanders Wonders te veranderen in Moooi.


Moooi verlichting is kunst

Moooi is een Nederlands designlabel dat in 2001 is opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. De extra ‘o’ in de naam geeft aan dat alles uit hun design collectie extra mooi is. De sterke punten van beide mannen versterken elkaar enorm: een hardnekkige ontwerper met een scherp oog voor het bedrijfsleven en een marketeer met een scherp oog voor design. De design verlichting van Moooi wordt als kunst gezien. Dat komt omdat veel lampen erg eigenaardig of fantasierijk zijn. Het bedrijf gaat graag haar eigen weg en komt soms met erg unieke lampen die men niet snel zal vergeten. Een bijzondere lamp dat niet uit de bladen was weg te slaan is de horse lamp. Een lamp met een zwart paard en een lampenkap erboven op. Het is een vloerlamp, een hele bijzondere vloerlamp. De collectie van Moooi bestaat niet alleen uit verlichting maar ook uit designmeubelen met een groot en divers assortiment. Het is vaak een mix van functionele producten, die handig zijn voor dagelijks gebruik en een unieke uitstraling hebben. Zie bijvoorbeeld de Smoke Chandelier van Maarten Baas voor Moooi. Een zeer beroemde hanglamp met een uniek karakter gemaakt van verbrand hout. De Moooi armaturen zijn uniek van elkaar en zullen als echte eyecatchers dienen in je interieur.  

Moooi geschiedenis en toekomst plannen

Moooi werd, zoals eerder vermeld, opgericht in 2001 door Marcel Wanders en Casper Vissers. De naam van het designlabel is logischerwijs genoemd naar het woord 'mooi'. Door het perfect aanvullen van elkaar, hebben deze heren dit merk tot een succes gemaakt. Het beroemde Italiaanse bedrijf B&B Italia verwerft in 2006 50% van de aandelen van het Nederlandse bedrijf. Marcel Wanders deed in 2006 de uitspraak 'Het is onze bedoeling een legendarisch bedrijf te worden'. Het Italiaanse bedrijf was erg gecharmeerd van de creatieve kwaliteiten van Moooi. Met de distributiekracht en de marketing bereikbaarheid van B&B Italia zou het sneller gaan. Wanders en Vissers besloten in 2012 weer geheel op eigen benen te staan en kochten in maart 2012 de aandelen van B&B Italia terug. De twee ontwerpers spreken de ambitie uit om sterk door te groeien de komende jaren. Ze richten vooral hun pijlen op het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Vissers laat weten de groei mogelijk te maken door de mensen die voor Moooi werken als troef te gebruiken. Het is de aankomende jaren genieten geblazen wat voor prachtige producten deze mensen op de markt zullen brengen.  

Moooi design art director en mede-eigenaar Marcel Wanders

Moooi design art director Marcel Wanders is geboren in 1963 en wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Wanders heeft zijn internationale bekendheid te danken aan zijn eigenzinnige kunstrichting en unieke lampen en meubels. De doorbraak van deze ontwerper kwam in 1986 met een meubelstuk met de naam Knotted chair. Kort daarna gevold door de B.L.O. lamp. Een lamp die je aan en uit kunt blazen. Hij is sinds 2001 art director van designlabel Moooi en mede eigenaar samen met Casper Vissers. Voorheen heette het designlabel Wanders Wonders. Marcel Wanders ontwerpt in zijn eigen ontwerpstudio ook voor verschillende andere meubelmerken. Internationale befaamde merken zoals het lichtdesign merk Flos, het sportartikelen merk Puma en zelfs voor de vliegmaatschappij KLM. Marcel wanders werkt voor zijn eigen designlabel samen met bekende ontwerpers als Jurgen Bey en Jasper Morrison. Ook besteedt hij veel aandacht aan de jonge ontwerpers die net om de hoek komen kijken, onder wie de eerder genoemde Maarten Baas, Kiki van Eijk, Bertjan Pot, Nika Zupanc, Jaime Hayon, Osko & Deichmann. Veel van deze ontwerpers brachten hun eerste ontwerp op de markt via Moooi. In 2014 organiseerde het Stedelijk Museum een overzichtstentoonstelling ter ere van zijn 25 jarige jubileum als ontwerper. In deze tentoonstelling zijn veel Moooi producten opgenomen, zoals de Set Up Shade vloerlamp. Deze lamp is in verschillende maten leverbaar maar uitsluitend verkrijgbaar in het wit.

Moooi functioneel & creativiteit

Moooi heeft naast de ontwerpen van Marcel Wanders ook ontwerpen van zowel nationaal als internationaal erkende ontwerpers als Jurgen Bey, Bertjan Pot, Jasper Morrisson, Ross Lovegrove, Studio Job en nog vele anderen. Soms is het ontwerp super functioneel, dan weer juist briljant, creatief of oogverblindend. Met toppers als de Non Random hanglamp of lampen uit de Raimond serie, zoals de Raimond Zafu Suspension en de Raimond. In 2012 werd hier de Heracleum serie aan toegevoegd. Geïnspireerd op de heracleumplant, de latijnse vertaling voor berenklauw. De 63 LED lampjes samen zorgen voor een sfeervol, maar zeer functioneel licht. In 2013 zijn ook de Moooi Valentine serie en Prop Light serie toegevoegd aan de unieke verlichting van dit merk. Diverse lampen zijn bij HOOGSPOOR Design Light te Tilburg in de showroom te bezichtigen. Tevens kunt je hier terecht voor een passend lichtplan.

Moooi bij Hoogspoor

HOOGSPOOR is officieel dealer van het licht designmerk Moooi. Dat betekent dat wij rechtstreeks bij de producent bestellen, en dat wij alle Moooi lampen kunnen leveren. Het zijn stuk voor stuk echte merk armaturen en geen namaak lampen. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke Moooi lamp en je kunt deze niet op onze website terug vinden? Bel dan gerust naar ons bedrijf en onze specialisten helpen je graag verder. Natuurlijk kan er ook per e-mail contact met ons op worden gezocht. Mochten er problemen zijn met het bestelde product, dan zorgen wij dat deze klacht doorgestuurd wordt naar de producent. Wij zorgen dat de problemen z.s.m. verholpen worden en u een nieuw product kunt ontvangen. Met ons ben je zeker dat de lamp veilig en vertrouwd te bestellen is.