Over HOOGSPOOR

Over HOOGSPOOR is meer te vertellen dan alleen dat we veel van verlichting weten. HOOGSPOOR is al lang op de verlichtingsmarkt actief. Ook hebben we meer kennis en kunnen we meer voor u betekenen dan alleen van verlichting.

HOOGSPOOR: de ideale partner voor licht en verlichting.

Licht is emotie, dat is de lijfspreuk van HOOGSPOOR Design Light, uw leverancier voor licht en verlichting. Door gebruik maken van hoe u met licht een ruimt ervaart past Hoogspoor de ruimte aan hoe u uw ruimte wil hebben. HOOGSPOOR kan vervolgens zorgen voor het installeren en monteren. Wilt u nog meer comfort en bedieningsgemak in huis of kantoor, dan kunt u terecht bij HOOGSPOOR Domotica advies.

Het bedrijf HOOGSPOOR levert totaaloplossingen voor licht en verlichting, installatie, advies en begeleiding. HOOGSPOOR bestaat uit drie samenwerkende onderdelen: HOOGSPOOR Design Light, HOOGSPOOR Domotica en werkt samen met installatie bureau’s. Op deze manier kunnen we totaaloplossingen garanderen. 

project HOOGSPOOR

HOOGSPOOR Design Light

Wij verkopen hoogwaardige verlichting en lampen voor particulieren en zakelijke klanten. Bovendien zijn we experts op het gebied van licht advies en het ontwerpen van lichtplannen. Of u nu als particulier, bedrijf of als architect op zoek bent naar oplossingen voor verlichting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs zijn stuk voor stuk goed opgeleide professionals en kunnen u met al uw vragen over licht en verlichting helpen. Hoogspoor Design Light is aangesloten bij de vakvereniging vPLa, de vereniging van professionele licht adviseurs. Wilt u meer informatie over de vPLa, kijk dan op www.vpla.nl. Ook zijn een aantal mensen lid van Nirla. Nederlands instituut register verlichting adviseur, www.Nirla.nl. ze mogen zich RLA, Register licht adviseur noemen. Deze combinatie zorgt voor onafhankelijke kwaliteit.

HOOGSPOOR en Domotica

Domotica staat voor geautomatiseerde oplossingen voor verlichting, beveiliging en gebruikersgemak in woningen, kantoren en utiliteitsgebouwen. Hoogspoor Domotica is op dit gebied een nationaal erkende specialist. Wij kunnen u van ontwerp tot installatie van dienst zijn. Wij hebben ruime ervaring in domotica voor particulieren en de zakelijke markt.

HOOGSPOOR in de prijzen

HOOGSPOOR heeft enkele prijzen gewonnen die uitgeloofd worden aan bedrijven voor het behalen van opmerkelijke resultaten. In 2001 werd de Klankbordprijs aan ons toegekend. Enkele jaren later kregen wij de zogenaamde Kleveringprijs uitgereikt. In 2004 werd HOOGSPOOR genomineerd voor de Master Card Retail Jaarprijs.
Prijzen die ons stimuleren om ons bedrijf op dezelfde, vakkundige manier te blijven runnen.

HOOGSPOOR: kennis en kunde

Bij HOOGSPOOR lopen ware lichtexperts rond. We hebben o.a. binnenhuisarchitecten in dienst, anderen zijn in het bezit van het diploma Hogere verlichtingskunde of zijn afgestudeerd in HBO elektrotechniek. Stuk voor stuk professionals met een gedegen opleiding en ruime ervaring.

Ing. Barend van Roessel RLA
Ing. Barend van Roessel RLA

Barend van Roessel is de man achter Hoogspoor.

Elk bedrijf heeft een gezicht, een persoon die voor die onderneming staat. Bij Hoogspoor is dat directeur Barend van Roessel. Zijn visie en filosofie staan aan de basis van ons bedrijf. Samen met het volledige team heeft hij gezorgd voor wat Hoogspoor is: de expert voor licht en verlichting.

Barend van Roessel
Mijn naam is Barend van Roessel. Ik ben directeur van Hoogspoor sinds 1999. Voordat ik Hoogspoor van mijn ouders overnam, heb ik de HTS opleiding elektrotechniek CE gevolgd waarna ik mezelf commercieel ingenieur mocht noemen. Als pas afgestudeerde man ben ik bij Philips Lighting gaan werken. Hier heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder die van international lighting engineer. Ook ben ik gediplomeerd verlichtingsdeskundige.

Ik heb min of meer altijd in het licht gezeten. Niet vreemd dat licht en verlichting nu nog steeds mijn vak is. Als ondernemer en directeur van Hoogspoor heb ik mijn eigen visie op licht en verlichting.

Alles op de wereld heeft licht nodig, zonder licht geen leven. Licht ontstaat door duisternis. Het is een spel tussen licht en donker. Ik durf dan ook te stellen dat licht een enorme invloed op ons en onze omgeving heeft. Licht is veel meer dan een mooie lamp. Licht ervaar je tussen je oren en doet iets met je. Het bepaald hoe je een ruimte ervaart en hoe je er in functioneert. Daarom is het belangrijk dat goed nagedacht wordt over verlichting, thuis, op het werk, eigenlijk overal.

Naar mijn persoonlijke en professionele mening word de invloed van licht op de sfeer en beleving van een ruimte, te vaak onderschat. In zowel de particuliere als zakelijke sector wordt te weinig gebruik gemaakt van wat je allemaal met licht en verlichting kunt bereiken. Goede en mooie verlichting gaat verder dan een mooie lamp kopen of een juiste belijning van de verlichting. Hoe het licht uit het armatuur komt, de hoeveelheid en kleur licht en het spel tussen licht en donker bepaald veel meer dan veel mensen denken.  Daarom probeer ik, samen met mijn collega’s, er bij Hoogspoor voor te zorgen dat iedere klant zich goed beseft wat licht kan doen in hun woning of gebouw. Door professioneel lichtadvies te geven, streven wij naar het creëren van de perfecte sfeer, gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van onze klanten. Daar sta ik voor en daar staat Hoogspoor voor.

Op basis van deze visie is in korte tijd een stevig en solide bedrijf opgebouwd. Steeds meer klanten raken overtuigd van het belang van licht en ervaren zij hoe hun leef- en werkomgeving aangenamer wordt door de juiste verlichting. Door met ons in zee te gaan, kan dat ook voor u worden gerealiseerd. Daarom nodig ik u bij deze van harte uit om eens naar onze showroom te komen.

Daarnaast mag ik mezelf RLA (register licht adviseur) noemen. De onafhankelijke NiRLA (Nederlands instituut van register lichtadviseurs) commissie heeft een aantal van mijn plannen beoordeeld en besloten dat ik met trots de titel RLA mag voeren. Een herkenning van de kwaliteiten en creatieve plannen welke ik maak.

Graag tot ziens! Dan kunnen wij bij Hoogspoor laten zien wat goede verlichting voor u kan betekenen.

 
woonboerderij verlichting project HOOGSPOOR

De Showroom van HOOGSPOOR Design Light

Vaak zie je in lampen winkels alleen maar heel veel lampen hangen en staan, maar kun je totaal niet zien wat voor soort licht deze armaturen nu eigenlijk geven. Bij Hoogspoor design Light in Tilburg hebben we een showroom van ruim 700 vierkante meter waar we niet alleen zomaar armaturen neer hangen maar juist laten zien hoe het licht er uit kan komen.

We hebben in onze showroom verschillende hoeken gecreëerd die we hebben ingericht als een woonkamer, als een keuken of eetkamer. Deze belevingshoeken veranderen regelmatig van indeling, qua styling van de meubelen en qua styling van armaturen.
Ook voor de zakelijke professionele markt hebben we licht beleving ruimtes gecreëerd.
Zo hebben we een kantoor na gebouwd, twee winkels en een vergaderzaal. Dus de project verlichting komt hier ook aan bod. 

Voor particulieren is het vaak heel moeilijk inschatten wat voor soort licht er nou eigenlijk nodig is in een ruimte. Men ziet vaak wel dat een armatuur een prachtig design heeft, maar men kan vaak niet zien hoe het licht is. Hoogspoor heeft daar een oplossing voor. In onze showroom hebben we een aparte ruimte ingericht met allerlei soorten lichtbronnen. De ruimte wordt gedeeltelijk donker gemaakt en dan kan je de verschillen goed zien tussen de verschillende lichtbronnen. Zowel in led oplossingen maar ook in spaarlampen, TL lichtbronnen en in de verschillende soorten halogeen. Dit is perfect om eens kritisch naar de lichtbron zelf te kijken en kijken wat voor soort licht het is.

Kortom: we hebben niet alleen top design van alle grote merken in huis maar laten ook zien hoe belangrijk de lichtbron zelf is.