Eettafellamp

Bent u opzoek naar speciale lampen boven uw eettafel waarbij het eten een stuk sfeervoller wordt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.


Sfeervolle eettafellamp in verschillende uitvoeringen

De eettafellampen zijn er in verschillende uitwerkingen en verschillende materialen zoals kunststof en aluminium. Ook kunt u kiezen voor een LED uitvoering. De sfeer van de eettafellamp is voor veel klanten belangrijk. Dus wordt de lamp voor boven de tafel met zorg uitgezocht. We hebben speciaal voor u allerlei design eettafellampen geselecteerd. U kunt kiezen uit de verschillende merken zoals Tobias Grau, Santa & Cole en Flos.

De meest gezochte lamp voor het interieur 

De eettafellamp is de meest gezochte lamp voor het interieur. De eettafel is vaak een centrale plek in het huis. Ook de plaats hiervan is vaak een centrale plek in de ruimte. Het is dus niet raar dat veel klanten van HOOGSPOOR deze design tafelhanglamp de meest moeilijke lamp vinden om uit te kiezen. De meningen over de design eettafellamp zijn vaak ook zeer uitgesproken. Door de centrale ligging van de eettafel is dit ook de lamp waarbij de sfeer van de gehele woning naar voren komt.

De tafellamp biedt vele mogelijkheden

De eettafellamp heeft veel mogelijkheden. Dan hebben we het niet alleen over de verschillende vormen welke de designlamp kan hebben zoals de klassieke lampenkap, bolvormig, of juist strak of een industriële hanglamp. Ook een langwerpige tafellamp is een mooi voorwerp. We hebben het ook over de hoeveelheid lampen je kunt toepassen. Je kunt kiezen voor een grote hanglamp zoals de skygarden van Flos. Deze eettafelhanglamp is nu al een echte klassieker geworden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor meer hanglampen kiezen. Het is heel braaf om twee of drie van de zelfde hanglampen boven je tafel te hangen, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld verschillende vormen uit de zelfde serie welke je dan hangt op verschillende hoogtes. De Rituals serie van Foscarini is een serie welke zeer geschikt is voor een dergelijke licht oplossing boven de tafel. Een decentrale hanglamp is ook een goede oplossing als eettafellamp wanneer het stroompunt niet op de juiste plaats boven de tafel zit.  

Eettafellamp voor ronde of rechthoekige eettafel

De lichtoplossingen zijn voor een ronde tafel anders dan bij een rechthoekige tafel. Een strakke vierkante lamp boven een ronde tafel is vaak geen goede licht oplossing. Boven een ronde eettafel hoort eigenlijk ook een ronde lamp. Ook een ronde lamp kan strak en sober zijn, kijk maar eens naar de Mayfair of de Skan van Vibia. Maar het kan ook een stuk uitbundiger met bijvoorbeeld de Dandelion van Moooi. Boven een rechthoekige eettafel heb je meer keus voor de eettafellamp. Een strakke vierkante vorm boven de eettafel is een mogelijkheid, maar ook een ronde vorm kan weer goed boven een tafel als eettafellamp. Een strakke rechte strip is het soberste wat we kunnen verzinnen. Maar je kunt strakke ook uitgesproken design met speels verlengingen zoals de Rythm van Vibia. Maar het kan natuurlijk ook dat je zoekt naar een uitbundiger design eetkamerlamp. Een goed voorbeeld van een eettafellamp welke uitbundiger is kijk dan eens bij de Birdie van Ingo Maurer. Een uitbundigere design eettafellamp zul je niet makkelijk vinden.

Verkrijgbaar in meerdere merken

We zullen een paar merken van design lampen noemen voor bepaalde stijlen. Dat kan de zoektocht naar een geschikte eettafellamp vergemakkelijken. Als je een iets strakkere hanglamp zoekt voor boven de tafel kun je denken aan bijvoorbeeld Serien of Flos. Maar ook Occhio is typische een merk van design verlichting waar je strakke sobere lampen kunt vinden voor boven de tafel. Als het juist zeer uitbundig moet zijn kijk dan eens bij Brand & van Egmond. Deze zijn de meer uitgesproken. Zoek je iets van glas voor boven de tafel te hangen, dan is Prandina een goede keuze. Axo light is juist een verlichtingsmerk wat hanglampen heeft welke gemaakt zijn met rijke stoffen zoals zijde en andere rijke stoffen. Dark is het merk als je grote kunststoffen en aparte verlichting zoekt voor boven de eettafel. Catellani & Smith daar in tegen heeft weer een geheel eigen gezicht wat de verlichting betreft. Rijke kleuren zoals goud, zilver en koper zijn veelvuldig aanwezig.

Waarom een lamp boven de eetkamertafel?

De eetkamertafel is de plek waar in het huis veel gebeurd in een gezin. Het is de plek waar je samen komt en veel gezelligheid plaats vindt. Door een hanglamp toe te passen verhoog je de sfeer. Je verkleint de ruimte waar de mensen aan een tafel zitten. De hanglamp boven de tafel zorgt voor een soort verlaagt plafond waardoor het met elkaar lijkt dat je in een kleinere ruimte zit. Dit zorgt voor een verhoogde intimiteit rond om de eet tafel.

Lichtadvies voor de Eetkamer

Eettafellampen kunnen we gebruiken in een lichtadvies voor de eetkamer. Bij HOOGSPOOR weten we veel van licht, deze kennis zetten we in voor onze klanten. Dus als u hulp nodig heeft bij het maken van keuzes dan kunt u bij HOOGSPOOR terecht. We hebben een showroom of lampen winkel waar we een hoop lampen laten zien. We hebben veel van Italiaanse design verlichting hangen. Maar als u een specifiek model wil zien is het verstandig om even contact op te nemen met HOOGSPOOR om te kijken of de betreffende lamp in de showroom of verlichtingswinkel hangt.