Hanglampen

Bij Hoogspoor vindt u originele hanglampen van designmerken als Flos en Occhio. Prachtig boven uw eettafel, in een vide of in de slaapkamer. Wij adviseren u graag over de juiste hoogte waarop de lamp gehangen zou moeten worden. Indien gewenst zorgen wij zelfs voor montage.


Vind hier bijpassende hanglampen voor in uw woon, eet of slaapkamer. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen, zoals aluminium, roestvast staal of kunststof. Sommige kunt u bewonderen in de showroom en andere op de webshop.  

Hanglampen zijn de meest gekochte lamp

Hanglampen en plafondlampen zijn een belangrijk deel van de sfeer in de ruimte. HOOGSPOOR is gespecialiseerd in design hanglampen van de grote Italiaanse design merken zoals bijvoorbeeld Artemide (tolomeo), Moooi, Flos of de spectaculaire moderne design kronen van Brand en van Egmond. Hoogspoor heeft dus een ruim assortiment aan Italiaanse design lampen. De hanglamp is de meest verkochte type lamp omdat deze vaak een dominante plaats inneemt in de woonkamer of bijvoorbeeld de hal. De hanglamp boven de tafel is vaak een mooie design lamp welke de sfeer in de ruimte versterkt. Zo merken we dat de hanglamp de lamp is waar het meeste over nagedacht wordt en de meningen het sterkst zijn. Rede te meer om goed na te denken over de design hanglamp.  

Hanglampen in bijvoorbeeld de woon-, eet- of slaapkamer

Hanglampen zijn niet alleen toepasbaar boven de eettafel. Er zijn verschillende plaatsen waar je een lamp als deze kunt toepassen. Je kunt naast de eettafellampen denken aan de hal van een woning. Je kunt bij de entree van je woning een mooie design hanglamp neerhangen om gelijk de sfeer van de woning weer te geven. Het gebruiken van deze lampen in de slaapkamer is ook een erg sfeervolle verlichtingsoplossing. Kijk bijvoorbeeld eens ons project woonhuis Fam Kuisten Beerstma waarbij we hanglampen boven het bed hebben gehangen en in de hoek van de slaapkamer. Je krijgt door de design hanglampen op een iets andere manier te gebruiken toch een heel gezellige sfeer.  

Hanglampen die zorgen voor het juiste lichtpunt

Hanglampen hebben bepaalde lampen die problemen kunnen oplossen. De decentrale hanglamp is een van deze lampen die hiervoor kan zorgen. Vaak is het probleem in een woonkamer of boven de tafel dat het lichtpunt niet op de goede plaats zit. Je kunt dit natuurlijk altijd oplossen door een plakgootje, een doorhangende kabel of snoer te gebruiken om het lichtpunt te verleggen van de hanglamp. Ook heeft HOOGSPOOR nog een paar trucs bij de hand om het lichtpunt voor de design hanglamp te verleggen. Maar dat lukt niet bij elke situatie. Een decentrale hanglamp is dan een goede oplossing. Dit zijn lampen welke op een slimme manier zijn gemaakt zodat de ophanging los is van de elektrische voeding van de hanglamp. Zo kun je de lamp toch op de goede plaats boven de tafel hangen terwijl je de elektrische voeding met een kabel van de lamp van de ophanging van de hanglamp weg leid. Zo kun je de lamp elegant aansluiten op het lichtpunt. Ook zijn er decentrale lampen welke speciaal zijn ontworpen voor deze moeilijke situaties. Zelfs als er geen lichtpunt is in de buurt van de plaats waar de decentrale hanglamp wil plaatsen, zijn er speciale decentrale hanglampen welke je toch kunt hangen boven bijvoorbeeld je tafel. Kijk maar eens naar de string light van Flos, Robinson Hanglamp of de Neuro LED hanglamp. Dit zijn potentiële probleem oplossers.  

Hanglampen ideaal te gebruiken als eettafellamp

Veel hanglampen zijn te gebruiken als eettafellamp. De lamp boven de tafel is de meest toegepaste lamp in het interieur. Dat komt doordat de tafel de ultieme plaats is voor de hanglamp. De eettafel heeft vaak een prominente plaats in het interieur. Daarnaast is het ook een belangrijke plaats voor een hoop gezelligheid. De hanglamp boven de tafel is een echte sfeermaker. De hanglamp fungeert ook als hij goed is opgehangen als een soort plafond waardoor de ruimte waarin je met je tafelgenoten zit kleiner is geworden. De design verlichting van de hanglamp zorgt zo voor meer sfeer en gezelligheid als je samen aan tafel zit. Als je de hanglamp boven je tafel goed kiest, heb je ook het juiste licht om eens je administratie te doen. Door een dimbare hanglamp te kiezen kun je de hoeveelheid licht aan passen aan de sfeer welke je nodig hebt.  

Sfeer hanglampen hebben vaak design verlichting

Sfeer hanglampen (het woord zelf zegt het al) zijn de veelal design hanglampen welke vaak een uitgesproken vorm of sfeer hebben. Deze sfeer lampen zijn veelal de in het oog springende stukken in een interieur. Ze vallen namelijk meestal erg op.  

Hanglampen in verschillende sfeerverlichting

Hangen kunnen aan verschillende sferen voldoen. Je hebt moderne hanglampen, maar daar tegenover natuurlijk ook de klassiekere modellen en de industriële lamp. Het is heel trendy om industriële hanglampen te gebruiken. Maar ook kun je gaan voor een sobere hanglamp omdat de hanglamp niet te veel mag opvallen om bijvoorbeeld een schilderij of foto meer tot zijn recht te laten komen. Ook zijn er echte design klassiekers onder de hanglampen. Deze zijn ook bij HOOGSPOOR te verkrijgen. Ook zijn er landelijke hanglampen of romantische hanglampen.  

Hanglampen in de vorm van een kroonluchter

Kroonluchters en moderne kroonluchters zijn de meest uitgesproken hanglampen van de familie. Gebaseerd op de ouderwetse kaarsen houders welke in het midden van de ruimte gehangen werden zijn vele variaties op gekomen. De moderne design kroonluchter hebben hier vaak nog wel iets van weg. Maar de moderne design kroonluchter heeft vele gezichten. Je hebt bijvoorbeeld de kronen van Brand en van Egmond. Dit zijn echte kronen welke meer op de klassieke inslag. De insteek van Brand en van Egmond is de sfeer van de kroonluchter ten volle laten uitkomen. Modernere design kroonluchters kunnen ook meer ingetogen zijn. Zo heeft Foscarini een aantal van dit soort lampen in de collectie zitten welke mooie design hanglampen zijn maar ook de potentie hebben om als kroonluchter door te gaan. Dan heb je een prachtige moderne design kroonluchter in  huis gehaald.  

Hanglampen als werkplekverlichting

Hanglampen zijn ook ideaal te gebruiken als werkplekverlichting. Vaak zijn dit soort lampen, die alleen maar ontworpen zijn voor werkplekken te verlichten, saai en zakelijk. Maar ook hier heb je variatie. Er zijn voldoende werkplek hanglampen welke ook de werkplek verlichting kunnen verzorgen. Ook veel eettafellampen zijn geschikt om boven een werkplek te gebruiken. Afhankelijk van de soort werkzaamheden welke je op de werkplek moet doen kun je verschillende keuzes in de werkplek lampen maken. Overleg werkplekken of een plek waar je wat administratie doet van tijd tot tijd is wat anders dan een werkplek waar je met een CAD teken programma 8 uur per dag moet werken. Maar ook van werkplek verlichting kun je een functionele werkplek maken met design verlichting.

LED hanglampen worden steeds vaker gebruikt

Hanglampen met LED verlichting wordt steeds vaker gebruikt. LED is niet meer weg te denken uit een interieur. Was LED voeger blauwig of zelfs groen van kleur en had het een ongezellige sfeer. Daar heeft de LED zijn slechte reputatie aan te danken. Nu is dat heel wat verbeterd. De LED heeft een mooie warme kleur en is met de 2700k gelijk aan gloeilampen licht. Ook de kleur weergave van LED is veel verbeterd. De grote nadelen van LED zijn hiermee weggenomen en is energie vermindering binnen bereik zonder dat je compromissen hoeft te maken. LED is nog niet gelijk aan halogeen, maar komt er wel dicht bij. Veel van dit soort lampen zijn uitgerust met LED.  

LED Hanglampen op verschillende manieren toegepast

Hanglampen met LED, dit kan op twee manieren worden toegepast. De meest toegepaste manier waarop in velddecoractieve hanglampen LED wordt toegepast is door een ouderwetse E27 of grote fitting. In deze E27 fitting kun je een variëteit aan LED vervangers worden gebruikt. Er is op het gebied van de E27 LED vervangers is er veel verschil. De verschillen zitten in de lichtkleur, kleur weergave, uitvoering, een decoratieve uitvoering, licht sterkte en vooral in kwaliteit van de LED vervangers. De juiste LED vervanger bij de juiste design hanglamp zoeken is dus erg belangrijk.  

Hanglampen oplossing met LED COB

Hanglampen kunnen ook op een andere manier worden voorzien van LED. De andere manier om een hanglamp te voorzien van LED is door gebruik te maken van een LED chip. Deze chip wordt dan in de design hanglamp geplaatst en de hanglamp wordt er omheen gebouwd. De LED chip wordt vaak aangestuurd door een driver en is niet rechtstreeks aan te sluiten op 230V. Je kunt dit vergelijken met een trafo welke voor halogeen lampen nodig is.  

Hanglampen met LED dimmen

Hanglampen met LED dimmen is niet moeilijk, als je weet waar je mee bezig bent. Problemen zoals knipperen, brommen of snel kapot gaan zijn de potentiële valkuilen als je je hanglamp probeert te dimmen. We hebben de problematiek al eens uiteen gezet in een blog. Maar HOOGSPOOR heeft in elke valkuil al een keer gestaan en ook voor de meeste al een oplossing weten te vinden.  

Hanglampen in veel verschillende materialen

Hanglampen zijn gemaakt van veel verschillende materialen. Ook komen er vaak specifieke materiaal eigenschappen in design hanglampen naar voren. Veel gebruikte materialen zoals: aluminium, roestvast staal of kunststof worden op verschillende manieren gebruikt in design lampen. Maar ook glas in verschillende vormen is populair. Rookglas, gespiegeld glas of gekleurd glas zijn enkele voorbeelden. Maar ook structuren welke in glas worden gemaakt zijn veelgebruikte manieren om design lampen een eigen sfeer en uiterlijk mee te geven. Het experimenteren met materiaal vormen en kleur leid tot verrassende ontwerpen van design lampen. Het geeft een heel gevarieerd aanbod van deze lampen voor veel verschillende stijlen en smaken.  

Hanglampen in onze verlichtingsshowroom

Hanglampen in het echt bezichtigen? In onze verlichtingsshowroom kunt u een grote variëteit van verschillende design hanglampen van veel grote Italiaanse design verlichtingsfirma's zien. We beseffen dat de plaatjes niet altijd een goed beeld geven van de hanglamp welke je graag wil kopen. Daarom hebben we ook een grote design showroom welke niet helemaal vol hangt met zoveel mogelijk lampen, maar proberen we de balans te vinden om zoveel mogelijk te laten zien en elke lamp zijn eigen plekje te geven om hem of haar tot zijn volle recht te laten komen. We doen ons best om de beste design modellen in de showroom te laten zien. Maar we kunnen niet alles wat we kunnen leveren in onze showroom hebben hangen. Dus als u een specifiek model wil zien adviseren wij u om contact met ons op te nemen.  

Lichtplan (met hanglampen) of lichtadvies

Hanglampen verwerken in uw lichtplan. Een lichtplan of lichtadvies laten maken, daar zijn we bij HOOGSPOOR de experts in. Kijk op onze Lichtplan pagina om te zien hoe we werken om ook voor u een lichtplan of lichtadvies te maken. Maar een vrijblijvend bezoek aan onze licht showroom of winkel is natuurlijk ook altijd mogelijk. Kijk hier voor onze openingstijden.