Veelgestelde vragen over lichtplan & lichtadvies

Hieronder staan een aantal antwoorden op onze veelgestelde vragen over lichtplan en lichtadvies. Wij hopen dat u door deze antwoorden een goed beeld krijgt van hoe wij bij HOOGSPOOR Design Light werken.

lichtadvies tilburg

Lichtplan en lichtadvies

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een doordacht plan voor de toepassing van verlichting in uw woning, tuin of bedrijfspand. De lichtpunten, en keuze van verlichtingsarmaturen worden schematisch weergegeven op de plattegrond. Het opstellen van het advies gebeurt tijdens het gesprek in de showroom. Wat zijn specifieke kenmerken van de ruimte, hoe ziet uw wensenpakket eruit. We bekijken verschillende opties voor verlichting in de showroom en leggen u de verschillen uit tussen de diverse mogelijkheden.

Klik hier voor meer over de verschillende mogelijkheden in lichtplannen van HOOGSPOOR.

Wat is lichtadvies?

Een lichtadvies is een uitgewerkt advies voor verlichting in uw woning, tuin of bedrijfspand. We starten met een intake gesprek waarin de lichtadviseur inventariseert wat uw wensen zijn, wat de bouwkundige mogelijkheden zijn en welke sfeer u voor ogen hebt. Daarna gaat de adviseur aan de slag om een plan voor u op te stellen. We stellen een lichtplan op voor u, maken een tekening, werken een offerte voor u uit en verwerken de toegepaste armaturen in een presentatie. Tijdens het vervolg gesprek, na ongeveer 2 weken, gaan we het plan aan u presenteren.

Maak hier kennis met onze lichtadviseurs!

Waarom heb ik een lichtplan nodig?

Wanneer u een ruimte, gebouw of omgeving heeft die u (opnieuw) gaat inrichten dan is het verstandig om een lichtplan te maken zodat u zeker weet dat de verlichting: op de juiste plek komt, u de beste keuze maakt in de toegepaste armaturen en het de juiste sfeer gaat creëren.

Het maken van een lichtplan voorkomt veel problemen. Regelmatig zien we het gebeuren dat klanten starten met een bouw of renovatie maar er wordt niet aan de verlichting gedacht, gevolg lichtpunt verkeerd.

Wat heb ik nodig om een lichtplan te laten maken?

Om een lichtplan te maken hebben we een tekening nodig van uw ruimtes. Bovendien moeten we weten hoe u de ruimtes gaat indelen en gebruiken. We willen graag uw woning, indeling en gewoontes leren kennen. Daarnaast horen we graag welke technische mogelijkheden er zijn. Als laatste zijn uw wensen, voorkeuren en budget ook van belang om op te nemen voor het maken van een lichtplan.

Wat kost een lichtplan laten maken?

Ons basis lichtplan heeft een vaste prijs van €250,-. Voor kleine verbouwingen of aanbouwen gebruiken we vaak het basis lichtplan.

De kosten voor een uitgewerkt lichtadvies zijn vanaf €650,-. Voor grote verbouwingen en nieuwbouw adviseren we het lichtplan te laten maken. Een uitgewerkte tekening heeft hier veel meerwaarde. Tijdens het intakegesprek zal de lichtadviseur aan de hand van de plattegronden, wensen en verwachtingen de prijs voor het lichtplan bepalen.

Verder bieden we ook een magische lichtplan aan. De kosten voor dit plan starten vanaf €1000,-. Het verschil met het gewone lichtplan is dat we bij een magisch lichtplan de tekeningen maat gevoerd aanleveren. We leggen u tijdens het eerste gesprek graag de verschillen uit.

U kunt onze menukaart verlichtingsplan bekijken om te zien waar u gebruik van wilt maken.

Wanneer kan ik het beste een lichtplan maken?

Hoe vroeger, hoe beter. We zien vaak dat klanten in een later stadium een lichtplan laten maken. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde soorten verlichting niet meer mogelijk zijn. We willen graag voorkomen dat er in een heel kort tijdsbestek een plan moet worden opgesteld en dat u snel moet beslissen.

We adviseren u om ons in een vroeg stadium in te schakelen. Wel is het belangrijk dat de basis indeling van de ruimtes bekend is. Vooral sanitaire ruimtes en de keuken indeling zijn van belang bij het maken van een lichtplan.

Hoelang duurt het maken van een lichtplan?

Het maken van een lichtplan kost tijd. We vinden het belangrijk dat we voldoende tijd aan u en uw lichtplan kunnen besteden. Zo kunnen we goed nadenken over het lichtplan en de beste optie voorstellen. Daarom vragen we u een lichtadvies afspraak te maken met een van onze lichtadviseurs.

Waar kan ik een afspraak maken voor lichtadvies?

U kunt ons bellen op +31 13 542 51 82 of mailen naar info@hoogspoor.nl Of via onze contact pagina.

Waar vinden de afspraken voor lichtadvies plaats?

De afspraken voor het lichtadvies vinden plaats bij ons op kantoor/showroom. We spreken graag af in de showroom omdat wij hier veel verschillende soorten verlichting kunnen laten zien. Tijdens het intakegesprek maken we gebruik van de showroom en kunt u als klant ook aangeven wat u wel en niet aanspreekt. Indien er onduidelijkheden zijn in het plan of wanneer het plan heel complex is kan er altijd een afspraak worden gemaakt op locatie.

Wij vinden het belangrijk dat u een goede indruk krijgt van wie HOOGSPOOR is en hoe wij te werk gaan.